Jestem dietetykiem klinicznym, na co dzień prowadzę Gabinet Dietoterapii.
Wspomagam pacjentów w zmianie nawyków żywieniowych oraz pomagam im zadbać o zdrowie i dobre samopoczucie.
W 2007 roku ukończyłam studia na Wydziale Matematyki, Fizyki i Chemii
Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach uzyskując tytuł mgr chemii środowiska.
W roku 2016 ukończyłam studia podyplomowe w zakresie „Dietetyka i praktyka
planowania żywienia”. Wtedy poczułam, że dietetyka to moja pasja i postanowiłam
kontynuować naukę w Śląskiej Wyższej Szkole Medycznej w Katowicach na studiach
wyższych – specjalność Dietetyka Kliniczna.
Pracuję głównie z pacjentami z zaburzeniami endokrynologicznymi i ginekologicznymi – są to między innymi pacjenci z chorobami tarczycy takimi jak niedoczynność, nadczynność, choroba Hashimoto, pacjenci z insulinoopornością, kobiety z PCOS, zaburzeniami miesiączkowania i wiele innych. Wspieram również kobiety w ciąży oraz karmiące piersią.
W 2021 roku ukończyłam szkolenie School of insulinresistance therapy – SOIT.
Dzięki pozytywnie zdanemu egzaminowi uzyskałam certyfikat z oznaczeniem „Specjalista przyjazny insulinoopornym”.
Przez 12 lat pracowałam w dużej firmie farmaceutycznej gdzie współpracując ze
środowiskiem medycznym zdobyłam wiedzę z zakresu żywienia oraz leczenia chorób
dietozależnych.
Oprócz pracy gabinetowej jestem również współorganizatorem wyjazdów dla Kobiet.
Prywatnie jestem mamą i żoną, która uwielbia piec ciasta i chleby.
Dietetyk kliniczny